Hos os udføres fysiurgisk terapi til hest og hund af både Majken og Bettina. Vi har hvert vores speciale, så du og dit dyr vil møde den af os, som bedst kan hjælpe netop dig og dit dyr. Fysioterapi hos os dækker over en kombination af flere fysioterapeutiske teknikker:

  • Massage
  • Kranio Sakral Terapi
  • Ledmobilisering
  • Laserterapi
  • Styke- og/eller genoptræning til dyret

Vi bruger ikke altid alle disse redskaber, men vi tilrettelægger den kombination, som fungerer bedst for dig og dit dyr.

Rigtig mange adfærdsproblemer og træningsproblemer, hos både hunde og heste, stammer fra problemer i muskler eller led. Det kan være alt fra mindre muskelspændinger til nedsat bevægelighed i et led. Ud over dette kan smerter i alle afskygninger være årsag til problemer eller ændringer i dyrets adfærds- og reaktionsmønster.

Ud over adfærdsmæssige symptomer på fysiske problemer, ser vi ofte eksempler på heste som "bare ikke går rigtigt", virker "stive", har en "dårlig side" eller lignende.
Hvis hunden har fået en skade, har problemer med dysplasi, gigt eller skal genoptrænes, eksempelvis efter en ledoperation, er vores fysiurgiske teknikker også relevant i den sammenhæng.
Vi arbejder udelukkende med muskler, sener, ledbånd og led, som er ansvarlig for en stor del af de nævnte problemer. Ud over dette, er det naturligvis vigtigt, at vi har udelukket andre fysiske problemer/årsager/ubalancer i samarbejde med dyrlæge.
Er vi tvivl, har vi er rigtig godt samarbejde med flere dyrlæger og henviser altid til disse, hvis det er relevant.
OBS: Vi stiller ikke diagnoser eller igangsætter fysioterapi på skader (herunder haltheder), som ikke er udredt af dyrlægen først!

Vi ved fra en svensk undersøgelse, at 60 % af alle hunde har problemer med ryggen, dette svarer cirka til tallet hos mennesker.

Rygsmerter og spændinger kan eksempelvis være den direkte årsag til aggressivitet, inaktivitet eller anden variant af ændret adfærd.
Vi kender ikke med sikkerhed tallet for heste, men det er almindeligt antaget, at procentsatsen her er endnu højere. Et almindeligt bud er, at minimum 80 % af den danske hestepopulation har muskelspændinger og/eller dysfunktioner i bevægeapperatet i et eller andet omfang - langt det meste af dette kan afhjælpes relativt let!

Dette betyder eksempelvis, at mange rideproblemer kan løses gennem fysiurgisk terapi. Det kan være en god idé at få din hest tjekket for disse problemstillinger, selvom du kun mærker små detaljer, som kan forbedres. Der kan findes småting på langt de fleste heste, og ved at få styr på disse, viser det sig ofte, at det gør en stor forskel i hverdagen med træning og ridning.

Såfremt vi er er tvivl eller ikke har kompetencer til at arbejde med netop jeres problem, henviser vi, som nævnt, gerne til dyrlæger eller andre relevante eksperter.
I den forbindelse vil jeg nævne, at fysiske problemer som udgangspunkt altid hænger sammen med dyrlægen. Derfor henviser vi ofte til en dyrlæge, hvis vi er det mindste i tvivl, ligesom vi anbefaler at dyret er tilset af dyrlæge inden vi går igang med fysiurgisk terapi.

Læs mere om de forskellige vores forskellige redskaber nedenfor

I tillæg til ovenstående terapiformer, hjælpemidler og redskaber, har vi en lang række supplerende muligheder i værktøjskassen. herunder:

  • Supplerende mekaniske værktøjer (BEMER, VETROSTIM, ACTIVATOR, ELEKTROSTIMULERING m.m.)
  • Sadeltjek - hest (evt. med port lewis impressionpad eller hjælp fra thermografi)
  • Mulighed for rådgivning vedr. genoptræning eller ændring i træning (følg menuen ovenfor og se mere)
  • Rådgivning omkring ernæring og kosttilskud
  • Mulighed for henvisning til dyrlæge
  • Akupressur